Bezoekers van uw website kunnen zogenaamde 'teasers' (gedeelte, intro) van uw publicaties en bladen online lezen om geïnteresseerd te raken. Vervolgens kan men via een gelinkte 'word-lid' pagina toegang krijgen tot de gehele publicatie. Bezoekers worden zo sneller lid in hun natuurlijke navigatie op de website en dragen bij aan de algemene informatievoorziening. De 'word-lid' functie kan gekoppeld worden aan iDeal of andere betaalvormen en verlicht daarmee mede de administratie. We richten ons op een percentage nieuwe leden per jaar waardoor deze service snel bijdraagt aan het budget van de organisatie en zichzelf terugverdient.

Nog eens extra de content van het magazine benutten

Er is nog een extra voordeel van de Online Publicatie Service. Het tijdschrift wordt in de online publicatie service periodiek geconverteerd van pdf naar een internetformaat die een magazine simuleert voor pc, tablet (swipebaar) en mobile. Deze conversie zorgt voor gebruikersgemak in de blader- en zoekfunctie en voor een index die daarna geschikt is voor Google (vindbaarheid). De extra vindbaarheid is significant daar er in een magazine vaak inhoudelijk unieke sterke stukken staan en dat dit het best scoort voor Google. Deze zoekresultaten zorgen voor meer bezoekers en die zoekresultaten kunnen ook weer gekoppeld worden aan een word-lid functie om zo ook meer leden te genereren.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Wat is 'de communicatiehub'? Één omgeving waar website en social media kanalen beheerd kunnen worden. Ontstaan uit de vraag naar een plek waar centraal (in plaats van decentraal) kanalen kunnen worden onderhouden. De platform biedt een gebundelde beheeromgeving: alle online communicatie in één overzicht. In de hub worden berichten tussen Facebook, LinkedIn, Twitter en de website uitgewisseld (en naar keuze ook vice versa) voor een optimale kruisbestuiving.

Om een sterk online profiel te verkrijgen kunt in alle gevallen het beste uw website centraal stellen. U heeft daar de meeste zeggenschap en controle over. Uw eigen boodschap is daar primair en kan getoond worden zonder afleidende zaken met betrouwbare continuïteit. Tevens is een privacy risico groter op sociale media. Zij mogen o.a. voorwaarden aanpassen en kunnen uw informatie misbruiken.

Is de communicatiehub iets voor uw organisatie of marketing? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

jaarverslagenNaast een printversie ook op een interactieve manier digitaal jaarverslagen publiceren?
Infographics! We verzorgen online visualisaties van rapporten en publicaties. Toegankelijk 
en met een breed bereik voor de doelgroepen. Een infographic draagt visueel informatie over op een prettige manier. Denk hierbij aan diagrammen en mooie grafieken, ondersteund met grafische elementen uit jouw branche. Deze worden vervolgens toegepast in nieuwsartikelen, als (financiële) jaarverslagen en bijvoorbeeld projectverslagen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

social-mediaInternet en social media zijn perfecte instrumenten om leden te werven, maar welke zijn nu het meest effectief en het meest haalbaar in jouw geval? In de workshop 'Meer leden via internet' werken we aan een concreet plan voor het vinden, boeien en binden van leden via internet voor de vereniging of stichting. In 3 uur tijd geven we je een reeks handvatten mee die voor de gehele organisatie inzetbaar is met resultaat! Een doelgroepanalyse, inzet van social media, interactie en conversie zijn hierin sleutelwoorden. Meer weten? Bel of laat een berichtje achter onder in de site.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

collage-almereWe hebben een platform ontworpen voor het aanbod van kunst en cultuur in de regio Almere. Op www.collage-almere.nl is een webportal opgezet waar aanbieders activiteiten kunnen aanbieden en scholen deze kunnen afnemen. De site is gekoppeld aan een CRM, waarin jaarbudgetten automatisch bijgewerkt worden. Het CRM is gekoppeld aan Office 365 om alle boekingen in te zien. Een volledig geautomatiseerd proces van aanvraag tot afhandeling is hierdoor mogelijk. Met trots kijken wij terug op een vlot ontwikkelproces en een prachtig eindproduct. In samenwerking met Collage Almere en Rosa Vitalie voor de vormgeving.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn