Social media: Advies & Strategie

Meer bereiken met social media? Wanneer social media op de juiste manier ingezet wordt kan het sterk bijdragen aan het succes van uw organisatie. Aan de basis hiervan staat een stevig strategisch social media plan. Door gebruik te maken van het strategisch 9 stappen plan kan ik uw bedrijf helemaal klaar stomen om uw doelen te bereiken met social media.

1. Doelstellingen bepalen
2. Doelgroep vaststellen
3. Social research: waar bevindt mijn doelgroep zich online en waar ligt de behoefte
4. Intern beleid bepalen: wie doet wat
5. Content verzamelen
6. Bepalen welke social media kanalen ingezet worden
7. Uitvoering & oplevering
8. Meten = weten
9. Evalueren

Social media is continue in beweging. Het is dan ook erg belangrijk flexibel te zijn in het bijstellen van uw doelen om zo tot een nog beter resultaat te komen. Wij adviseren u graag hierover.

Social media: Workshops

Wilt u uw kennis in social media vergroten en wilt u leren hoe u uw accounts op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram, etc. nog succesvoller kan inzetten voor de organisatie? Schrijf u dan in voor een workshop social media. In 2 uur tijd leert u hoe belangrijk contentmarketing is binnen social media en wordt u aan de hand van verschillende voorbeelden duidelijk gemaakt hoe u dit kunt toepassen. De workshops worden op maat gemaakt en er is dus genoeg gelegenheid tot vragen. U gaat naar huis met heel wat tips & trucs die direct te implementeren zijn binnen uw organisatie.

Social media: Implementatie & beheer

Veel organisaties hebben social media accounts, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn, maar hebben weinig tijd om deze te onderhouden. Daarnaast is ook niet altijd de kennis aanwezig hoe die accounts optimaal benut kunnen worden. Ik help graag bij het optimaliseren van het account, het binden van nieuwe volgers en het continue voorzien van nieuwe content. Zo neem ik u al het werk uit handen en blijft de organisatie bij zijn core business. Het uitbesteden van social media activiteiten zal voor u op deze manier juist kostenbesparend werken.

SEO marketing

Wilt u uw online vindbaarheid vergroten? Dan is de inzet van een SEO campagne ofwel zoekmachine optimalisatie precies wat u nodig heeft. In een goed plan van aanpak waarin de wensen en doelgroep geanalyseerd worden ga ik voor u aan de slag om beter op het internet gevonden te worden. Gedurende een vastgestelde periode monitor ik de website en optimaliseer ik deze waar nodig.
Naast een SEO campagne is het daarbij heel verstandig om in te zetten op social media. Een combinatie van SEO en social media zal resulteren in nog meer bezoekers op uw website waarbij nog meer conversie plaats zal vinden.


Over Daniëlle Huisman, social media expert

Daniëlle Huisman woont nu 14 jaar in Rotterdam. Ze bezit een dosis gezonde nieuwsgierigheid en is altijd op zoek naar nieuwe dingen. Dat ze zich daardoor na haar studie communicatie al is gaan verdiepen in social media was voor haar dan ook een logische stap. De legio mogelijkheden en veranderingen die social media bieden, maken het voor haar een zeer boeiend werkveld. Naast haar werkzaamheden voor de Wereldhavendagen, is ze communitymanager voor diverse Facebook accounts en geeft ze regelmatig social media workshops.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn