Wat is CRM?

CRM (Customer Relationship Management) is een strategie voor het administreren van de interactie van een bedrijf met zijn (potentiële) klanten met als doel de klanten centraal te stellen,  het verhogen van de productiveit en omzet groei.  Een CRM is dus een techniek voor klantbeheer van 360 graden beeld.

Waarom is CRM zo belangrijk?

CRM biedt een organisatie meerdere mogelijkheden om de relatie met klanten, collega’s , partners en servicegebruikers te opdrijven.  Bestaande klanten blijven volgen en goede connecties samenstellen is zeer van belang om klanten te werven en aan je te binden als bedrijf zijnde, wat de primaire doelen zijn van CRM. Binnen één oogopslag kan je een duidelijk overzicht krijgen van je klantgegevens, immers een schematisch dashboard dat je naar wens kunt rangschikken. Daar zie je de status van bestellingen, geschiedenis van de klant bij jouw bedrijf en nog veel meer.


Voor-en nadelen van een CRM systeem

Voordelen:
Optimaliseren van klantrelaties
Het helpt uw team het vertrouwen van de klanten te optimaliseren.

Overzicht creëren in je werkprocessen

Verlaag je Time Management door het CRM voor jou te laten werken.

Tijdswinst voor uw organisatie
Het CRM systeem automatiseert uw taken, waardoor uw team minder routinematige taken hoeft uit te voeren en hierdoor zich kunnen focussen op meer tactisch en productieve taken.

Winstverhoging
Door het klantenbestand te vervolmaken, stelt het CRM oplossing u in staat om uw productiveit te verbeteren, zodat bestaande relaties onderhouden kunnen worden en er voor te zorgen dat zij terug blijven komen.

Nadelen:
Er zijn zowel voordelen als nadelen met een CRM pakket.  Het grootste ‘nadeel’ is dat het installeren van het CRM niet alleen voldoende is;  een toegewijde voorbereiding en het up-to-date houden van het CRM systeem zijn cruciale acties die aldoor gemaakt dienen te worden. Geen input betekent ook geen resultaten.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn